Een uitvaart regelen bij de maatschappij

Het is een vervelende periode wanneer er een naaste van je komt te overlijden. In het normale leven zullen we dat allemaal wel een of meerdere keren meemaken. Zodra er een naaste van je komt te overlijden kun je met veel problemen geconfronteerd worden. Dat is vooral het geval wanneer er niets is geregeld. Wil je niet hebben dat je nabestaanden alles nog moeten regelen voor je uitvaart dan is het belangrijk dat je vooraf alles goed geregeld hebt. De kosten van een ter aarde stelling of crematie zijn behoorlijk hoog. Daarom is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt afgesloten. Je moet je nabestaanden niet opzadelen met de kosten.  Wanneer je een goedkope begrafenis of crematie wilt hebben is het belangrijk dat je dat allemaal vooraf laat vastleggen. In principe bestaat er geen goedkope. Aan een ter aarde stelling of crematie hangt een behoorlijk prijskaartje. Het is niet de bedoeling, als je komt te overlijden dat anderen ervoor moeten betalen. Regel daarom vooraf zelf je begrafenis of crematie. Je kunt daarbij alle belangrijke zaken vast laten leggen.

Je wensen kenbaar maken bij een uitvaartverzekering.
Wanneer je bepaalde wensen hebt voor je ter aarde stelling kun je die vast laten leggen tijdens het gesprek met een vertegenwoordiger als Uitvaartverzorging J AE de Boer. Heb je al lang een uitvaartverzekering dan is het toch goed om met de afgevaardigde van de maatschappij na een aantal jaren je polis, die je hebt, eens door te nemen. Er kunnen veel zaken veranderd zijn. Ook kunnen je wensen zijn veranderd. Je moet ervan uitgaan dat je in principe alles kunt verzekeren. Wanneer je een ander pakket wilt, dan is dat ook mogelijk. Je moet er wel rekening mee houden dat je maandelijkse premie zal worden aangepast. Je kunt dan bij je overlijden een hoger bedrag uitgekeerd krijgen. Je nabestaanden kunnen, als je geen wensen kenbaar hebt gemaakt, je uitvaart laten regelen.

Een uitvaartmaatschappij die alles regelt.
Je kunt een uitvaartverzekering afsluiten bij een maatschappij die geen geld uitkeert, maar alles regelt. Wanneer je komt te overlijden hoeven de nabestaanden dat alleen maar door te geven aan de maatschappij. De maatschappij weet uit eerdere gesprekken wat de wensen van de overledene zijn. Deze wensen zullen gerespecteerd worden.

Je wensen vast laten leggen.

Je kun vooraf je wensen kenbaar maken. Je moet ervan uitgaan dat er niets te gek is. Je moet ook bekijken of het wenselijk is dat je geen premie meer hoeft te betalen wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Er zijn ook maatschappijen waarbij je recht hebt op een winstdeling.

De mogelijkheden voor aanvullende dekkingen.
Voor de plaats van het opbaren van je lichaam zou je de woonkamer kunnen kiezen in een kist of op een gekoelde plank. In de meeste gevallen word je lichaam in een mortuarium opgebaard in een kist. Daar kan men het lichaam gaan bekijken op een afgesproken tijdstip.

Wanneer je een kist wil hebben dan zijn er veel mogelijkheden. De een is nog duurder dan de ander. Je kunt er zelfs een nemen met een gouden beslag.

Ook de muziek kun je vooraf zelf vast laten leggen en aangeven of je wel of geen bloemen wil hebben.

Na de begrafenis of crematie kunnen de aanwezigen bij de samenkomst een kopje koffie worden aangeboden met een stukje cake of belegd broodje. Je kunt de aanwezigen ook gebruik laten maken van een drankje met een of andere snack.

Het vervoer van je lichaam zou je door de maatschappij kunnen laten regelen. Het is belangrijk dat als je speciale wensen hebt, die buiten een eenvoudige ter aarde stelling vallen, laat vastleggen. Je zult merken dat alle aanvullende gebeurtenissen extra kosten met zich meebrengen. 


Delen