Een helpende hand in moeilijke tijden bij de uitvaart

Wanneer een dierbare komt te overlijden, brengt dit heel wat met zich mee. Verdriet en emoties in de eerste plaats maar ook een boel andere zorgen, er dient immers van alles geregeld te worden en te gebeuren. De grootste zorg hierbij is dat er niet veel tijd voor is. Op zo een moment is het goed beroep te kunnen doen op professionelen die een deel van het werk, de organisatie en de administratie van u kunnen overnemen. Zo kunt u zich richten op de zaken die voor u op dat moment van belang zijn in deze omstandigheden, zoals het rouwen.

Waardig en sereen afscheid nemen

Wellicht het belangrijkste na een overlijden is het regelen van de uitvaart. Het staat vast dat dit een waardig en sereen laatste eerbetoon moet worden, maar de praktische invulling daarvan is vaak een groot vraagteken. De mogelijkheden zijn vandaag de dag dan ook enorm uitgebreid. U kunt kiezen voor een kerkelijke uitvaart of een burgerdienst, een kist of een urne. Er is keuze uit een groot aanbod aan doodsbrieven en gedenkkaartjes en ga zo maar door. De mensen van de begrafenisonderneming zullen u hierbij graag helpen door u alle opties voor te stellen en de praktische kant op zich te nemen.

Laatste wil

Wanneer het gaat om een overlijden van iemand die reeds ziek was en het overlijden reeds voelde aankomen, is de kans groot dat er voor het effectieve overlijden al gesproken werd over dat moment. In dat geval zal de overledene vaak zelf al zaken hebben aangegeven die hij of zij belangrijk vond. Dit kan mondeling aan familie of vrienden gebeurd zijn, maar kan ook schriftelijk vastgelegd zijn. De mensen van de begrafenisonderneming zullen alles in het werk stellen om deze laatste wensen uit te voeren. Wanneer het gaat om een plots overlijden of wanneer geen wensen kenbaar gemaakt werden, is het aan de naasten om de uitvaartceremonie te regelen. Er bestaan hierin geen verkeerde keuzes, het gaat er vooral over om die laatste blijk van eerbied en respect te betuigen. Laat hierin uw gevoel spreken en volg uw hart. Met de hulp van de mensen van de begrafenisonderneming kunt u alles bespreken en zo tot een mooi afscheid komen.

Wanneer u, verwacht of plots, met een overlijden geconfronteerd wordt, weet dan dat er steeds mensen paraat zijn om u met raad en daad bij te staan. Aarzelt u zeker ook niet om al uw wensen en die van de overledene kenbaar te maken. Een uitvaart is immers een zeer persoonlijke aangelegenheid die door iedereen anders zal ingevuld worden.


Delen